СТОМАТОЛОШКИ КАРТОН

26. новембар 2021.

Поштовани чланови Стоматолошке коморе Србије,
 
Стоматолошка комора Србије је учествовала са Институтом за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у изради стоматолошког картона, протокола за пацијенте и пратеће стоматолошке документације. Стоматолошки картон и поменута документација су израђени поштујући све правне акте Министарства здравља  РС као и све прописе који уређују медицинску документацију. Стоматолошка комора Србије је омогућила свим својим члановима увид у поменуту документацију, и то како ће изгледати Стоматолошки картон, Протокол за пролазне пацијенте, Протокол за пародонтолошке пацијенте, Обавезна сагласност за сваку стоматолошку терапију, Општа сагласност на стоматолошки план терапије и изглед будућих уложака за стоматолошки картон (Орална хирургија, Стоматолошка протетика и картон повреда).
 
Чланови СКС могу преузети и самостално одштампати за сопствене потребе стоматолошки картон и горе наведена стоматолошка документа. Препорука члановима СКС је да за своје потребе одштампају упутства за попуњавање стоматолошког картона и протокола, као и Обавезну сагласност за сваку стоматолошку терапију и Општу сагласност на стоматолошки план терапије.
 
Напомињемо да је стоматолошки картон искључиво у власништву Стоматолошке коморе Србије, поводом тога у наредном периоду Стоматолошка комора Србије ће својим члановима омогућити да по најповољнијим условима набаве штампану форму стоматолошког картона(за одрасле и за децу) са свим улошцима, као и Протокол за пролазне пацијенте и Протокол за пародонтолошке пацијенте.
 
Стоматолошки картон, упутство за попуњавање стоматолошког картона и протокола као и осталу стоматолошку документацију можете преузети у ПДФ формату.
 
Ваша Стоматолошка комора Србије
 
 

СТОМАТОЛОШКИ КАРТОН

Преузмите документ (9262.65 KB)

УПУТСТВО ЗА ПОПУЊАВАЊЕ СТОМАТОЛОШКОГ КАРТОНА

Преузмите документ (101.83 KB)

УЛОШЦИ ЗА СТОМАТОЛОШКИ КАРТОН

Преузмите документ (6020.92 KB)

ПРОТОКОЛ ЗА ПРОЛАЗНЕ ПАЦИЈЕНТЕ

Преузмите документ (531.23 KB)

УПУТСТВО ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ПРОТОКОЛА БОЛЕСНИКА

Преузмите документ (73.03 KB)

ПРОТОКОЛ ЗА ПАРОДОНТОЛОШКЕ ПАЦИЈЕНТЕ

Преузмите документ (5349.01 KB)

УПУТСТВО ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ПРОТОКОЛА ЗА ПАРОДОНТОЛОШКЕ ПАЦИЈЕНТЕ

Преузмите документ (76.69 KB)